Αγορές

Πριν να φύγετε από τη Νάξο, σίγουρα θα θέλετε να πάρετε κάτι μαζί σας από το νησί. Στη Νάξο μπορείτε να αγοράσετε υφάσματα και υφαντά, αντίγραφα αγαλματιδίων του Κυκλαδικού πολιτισμού, ελαιόλαδο, τυρί, μέλι, κρασί και λικέρ κίτρο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αντίκες και εικόνες, δερμάτινα, κουβέρτες, ρούχα και κοσμήματα. 

Η Νάξος φημίζεται για τα τυριά της. Γραβιέρα, ξυνότυρο, μυτζήθρα, ανθότυρο, κεφαλοτύρι είναι απλά μερικά από τα είδη τυριών.Το νησί παράγει επίσης υψηλής ποιότητας εσπεριδοειδή, (από τα οποία γίνεται το περίφημο λικέρ κίτρο), πατάτες και σταφύλια.

Αντίκες: To Antico Veneziano στην Παλαιά Χώρα είναι ένας εκθεσιακός χώρος με συλλογές που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως πωλητήριο. Το αρχοντικό "Antico Veneziano" έχει μακρά ιστορία 800 ετών. Οι θησαυροί του ανακαλύφτηκαν όταν για πρώτη φορά άνοιξαν τα υπόγειά του το 1996.

Ποτά & Γλυκά: Στον Προμπονά στην Παραλία της Χώρας Νάξου θσ βρείτε το παραδοσιακό Λικέρ Κίτρο, καθώς και ντόπιο ούζο, λεμοντσέλο καθώς και γλυκά του κουταλιού. Η ποτοποιϊα λειτουργεί από το 1915.

Δέρματα: Η φίρμα Παγώνης ειδικεύεται στην τέχνη της επεξεργασίας του δέρματος και δραστηριοποιείται στη Νάξο ήδη από το 1940. Στον δρόμο του παλιού ταχυδρομείου.

/