Οι καλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες

Agios Prokopios Beach in Naxos Island GreeceΗ Νάξος διαθέτει τις μεγαλύτερες και μερικές από καλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες. Το νησί είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της θάλασσας, οι οποίοι επιστρέφουν στο νησί κάθε χρόνο για να απολαύσουν τα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά της.

Ο Άγιος Προκόπιος με την ξανθιά άμμο και τα καταγάλανα νερά του, θεωρείται από πολλούς ως μια από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα.

Η Αγία Άννα, με το λιμανάκι της και τα καταγάλανα νερά της προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.

Η φυσική συνέχεια της Αγίας Άννας είναι η Πλάκα, μια από τις καλύτερες παραλίες στη Νάξο, 5 χιλιόμετρα ψιλής (και λευκής στο νοτιότερο τμήμα της) άμμου και καταγάλανων νερών.

Διαμονή στη Νάξο

Cycladic View Hotel in NaxosΚυκλαδική Θέα - Βρίσκεται στην Αγία Άννα και προσφέρει εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Ιδανικό για ηρεμία.
Hotel Katerina NaxosΞενοδοχείο Κατερίνα - Στον Άγιο Προκόπιο, 150 μέτρα από την θάλασσα.
t-harmonyVilla Harmony - Στην Πλάκα, την μεγαλύτερη παραλία στη Νάξο.

Η Νάξος

Νάξος: Στην καρδιά των Κυκλάδων στην καρδιά του Αιγαίου, ακολούθησε πάντα τη μοίρα της περιπέτειας των κατοίκων του Αιγαίου. Μια μοίρα συνυφασμένη με ταξίδια, ανταλλαγές, νέες τεχνικές, πρωτοπόρες ιδέες, αλλά και πολέμους, συγκρούσεις για την ηγεμονία της θάλασσας.

Το τοπίο του νησιού έχει πολλές εναλλαγές. Πεδιάδες διαδέχονται άγονες περιοχές, μαρμάρινα βουνά καταλήγουν σε βαθύσκιωτες ρεματιές, περιοχές με βλάστηση φιλοξενούν κάτασπρα χωριά, αμμώδης παραλίες συναντούν την θάλασσα.

Η ακτογραμμή της είναι σχεδόν ευθύγραμμη και δεν σχηματίζει μεγάλα φυσικά λιμάνια, γεγονός που επηρέασε τις ασχολίες των κατοίκων από τα αρχαία χρόνια. Στο νησί από άκρη σε άκρη υπάρχουν πανέμορφες και πεντακάθαρες ακτές οι οποίες συνοδεύονται από μικρούς μοναχικούς ορμίσκους.

Η γη του νησιού είναι ευλογημένη και δίνει με απλοχεριά αυτάρκεια στη ζωή αυτού του τόπου. O πλούσιος υδροφόρος ορίζοντας της Νάξου προσφέρει πόσιμο νερό στα πηγάδια και στα ρυάκια του νησιού. Η γόνιμη γη της παράγει εσπεριδοειδή, ελιές, φρούτα, λαχανικά, τις ονομαστές πατάτες Νάξου και το καταπληκτικό κρασί. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένες είναι η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας κρέατα, γάλα, τυριά και θυμαρίσιο μέλι.

Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, είναι μια γραφική πόλη κτισμένη σε ένα μικρό ύψωμα, με τον κλασσικό αμυντικό τρόπο και την πυκνή δόμηση. Αποπνέει παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο αέρα με τα ασπροβαμμένα κτίρια που έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα ή και μπουτίκ. Επισκεφθείτε πρώτα την τεράστια μαρμάρινη πύλη "Πορτάρα", μετά το Ενετικό Κάστρο, τη Μυκηναϊκή Πόλη στην περιοχή Γρόττα και διάφορα μουσεία. Μέσα στη Χώρα και στην κεντρική πλατεία θα βρείτε την Καθολική Εκκλησία.

Η επίσκεψη στη Νάξο αποτελεί μια εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει. Ένας επίγειος παράδεισος που περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Νάξος: Ένας προορισμός για όλους

Agios Prokopios Beach in Naxos Greece

Η Νάξος είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις προτιμήσεις.  Είναι προορισμός για οικογένειες, ζευγάρια, μοναχικούς ταξιδιώτες, νέους και ηλικιωμένους, λάτρεις της θάλασσας, λάτρεις της φύσης, επισκέπτες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όπως ιστορία και πολιτισμός, επισκέπτες που επιθυμούν δράση όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, wind surfing, kite surfing, καταδύσεις, ιππασία. Είναι ένας προορισμός για όλους.

Πολλά παραπάνω από ήλιο και Θάλασσα

Theologaki Church in Naxos Town

Η Νάξος έχει μοναδική φύση και πληθώρα μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, Βυζαντινών εκκλησιών που αξίζει και πρέπει κανείς να επισκεφτεί.

3000 χρόνια ιστορίας υπόσχονται πολλά.

/