Διαμονή στη Νάξο

Cycladic View Hotel in NaxosΚυκλαδική Θέα - Βρίσκεται στην Αγία Άννα και προσφέρει εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Ιδανικό για ηρεμία.
Hotel Katerina NaxosΞενοδοχείο Κατερίνα - Στον Άγιο Προκόπιο, 150 μέτρα από την θάλασσα.
t-harmonyVilla Harmony - Στην Πλάκα, την μεγαλύτερη παραλία στη Νάξο.

Vote your beach

Which is you favorite beach?
 

Οι παραλίες της Νάξου

Naxos beach Η Νάξος διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Το νησί είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της θάλασσας οι οποίοι επιστρέφουν στο νησί να απολαύσουν τα καταγάλανα κει πεντακάθαρα νερά.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι η παραλία της Χώρας Νάξου. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο και εκείνεται σε μήκος σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Ο Άγιος Προκόπιος είναι μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και η Αγία Άννα με τα καταγάλανα νερά και το μικρό λιμανάκι είναι η επόμενη παραλία μετά τον Άγιο Προκόπιο. Νοτιότερα της Αγία Άννας βρίσκεται η παραλία της Πλάκας, μία από τις καλύτερες στον νησί που εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων ψιλής και σχεδόν λευκής άμμου.

 

Ακόμη νοτιότερα βρίσκονται οι παραλίες της Μικρής Βίγλας και του Καστρακίου. Το Πυργάκι είναι και το τέρμα της παραλιακής γραμμής των λεωφορείων. Από εκεί και πέρα, 5 χιλιόμετρα νοτιότερα βρίσκεται η Αγιασός με την ψιλή την άμμο και τα ρηχά νερά.

 

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται το Αμπράμ, μια σχετικά μικρή παραλία 150 μέτρων. Ο Απόλλωνας (άμμος και βότσαλα) στο βορειότερο άκρο του νησιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για ημερήσιους εκδρομείς. Η Μουτσούνα στην Ανατολική πλευρά του νησιού αποτελείται από διαδοχικούς κόλπους με άμμο, ενώ νοτιότερα βρίσκονται η Ψιλή Άμμος και ο Πάνερμος που ειναι παρθένες παραλίες.

Lesser known beaches in Naxos

Kalandos is located in southern Naxos in the so named bay. The beach can be approached by caiques for a day trip (check at travel agents), or driving from Filoti to the south. It is a wonderful, uninhabited sandy beach, so take water with you.

What you can do

wind-surf-2 Wind surfing - The paradise for wind surfers. Novice or experienced, Naxos is the place for you. horse-riding-2 Riding in the sea - Enjoy the wonderfull endless beaches on horseback. Swim with the horse in the island.
kite-surfing-2 Kite surfing - Find out what all the buzz is about in the island. Kite surfing and training centres are available in Naxos. scuba-diving-1 Scuba diving - Make it happen, in the crystal clear waters of Naxos. Explore the underwater world of the island.
/